18.02.2019 Poniedziałek 

śniadanie - płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, ogórek zielony , herbata owocowa (alergeny: 1,7)

obiad - zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym, filet z kurczaka duszony w sosie koperkowym, ryż, surówka z kapusty czerwonej, cebuli jabłka z jogurtem,  kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - tosty zapiekane z żółtym serem i szynką konserwową, ketchup, jabłko, herbata miętowa (alergeny 1,7)

19.02.2019  Wtorek 

śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI -  zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa cytrynówka, rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor, sałata, ser żółty, dżem bez cukru, kiełki, herbata owocowa  ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa brukselkowa z natka pietruszki, pulpet mielony wp w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, surówka z buraczków cebulki i jabłka, kompot owocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - ciasto drożdżowe z masłem i dżemem, kakao, banan, herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

20.02. 2019 Środa 

śniadanie - płatki jęczmienne  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, pomidor,  herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa ryżanka, kotlety jajeczne ze szczypiorkiem, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki, jabłka, mandarynka, kompot wieloowocowy ( alergeny 1,4,7 )

podwieczorek  - bułka grahamka z masłem, polędwica drobiowa z majerankiem, banan, kakao, herbata rumiankowa ( alergeny 1,7 )

21.02.2018 Czwartek 

śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI - płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa z majerankiem, ogórek zielony, papryka, pomidor, sałata, kiełki , ser żółty, dżem owocowy bc, mięta (alergeny: 1,7)

obiad - zupa krem z dyni, gulasz wieprzowy po węgiersku ( szynka wp, pieczarki, papryka, koncentrat pomidorowy), kasza bulgur, kompot owocowy (alergeny: 1,7,9,4)  

podwieczorek -  bułka kajzerka z masłem, jajko na twardo, ogórek zielony, jabłko, herbata miętowa (alergeny: 1, 7)

22.02.2019 Piątek   

śniadanie - ryż prażony z miodem na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica miodowa, sałata, herbata owocowa (alergeny: 1,7)

obiad - zupa barszcz czerwony, ryba po grecku (duszone warzywa: marchew, por, seler, pietruszka ) ziemniaki z koperkiem, pomarańcza,  kompot wieloowocowy (alergeny: 1,7,9)

podwieczorek - paluch makowy z masłem, twarożek z miodem i cynamonem, kakao,  herbata owocowa, mandarynka (alergeny: 1,7)

DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW. 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.


ALERGENY

PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne