03.01.2022 Poniedziałek 

śniadanie -  płatki kukurydziane na mleku , pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, herbata owocowa (alergeny 1,7)

obiad -  zupa ryżanka, filet z kurczaka w sosie śmietanowym, makaron kokardki durum, ogórek kwaszony,  kompot wieloowocowy (alergeny 1,3,7,9)

podwieczorek - jogurt naturalny z owocoami, podpłomyki, jabłko, herbata rumiankowa (alergeny 1,7)

04.01.2022  Wtorek 

śniadanie -  stół szwedzki: mleko do picia, pieczywo mieszane z masłem,  pasta z wędlin wp, miód, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka, kiełki, herbata miętowa  (alergeny 1,7)

obiad -  zupa barszcz czerwony, kotlet mielony wp, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty,  kompot wieloowocowy (alergeny 1,3,7,9)

podwieczorek -  bułka kajzerka z domowym masłem "nutella", mandarynka, kakao  ( alergeny 1,7 )

05.01.2022 Środa  

śniadanie -  płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, rzodkiewka, , herbata rumiankowa ( alergeny 1,7)

obiad -  zupa wielowarzywna, pieczone podudzia z kurczaka, ryż, brokuł z wody, woda z pomarańczą  ( alergeny 1,7,9) 

podwieczorek  -  bułka paryska z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem, jabłko, herbata czarna (alergeny 1,3,4, 7 )

06.01.2022 Czwartek 

śniadanie -   (alergeny 1,7)

obiad -    (alergeny 1,4,7,9) 

podwieczorek -   (alergeny 1,7)

07.01.2022 Piątek   

śniadanie - płatki wielozbożowe miodowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  jajecznica, herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa z soczewicy, naleśniki z dżemem, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy  (alergeny 1,3,7,9 )

podwieczorek - bułka paryska z masłem, hummus z pomidorami, mandarynka, mleko do picia, herbata miętowa  (alergeny 1,7)

DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW. 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.


ALERGENY

PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne