22.02.2021 Poniedziałek
śniadanie - płatki musli na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną (alergeny 1,7)
obiad - zupa selerowa, pulpeciki w sosie pomidorowym, ryż brązowy, ogórek kwaszony, kompot wieloowocowy (alergeny 1,3,7,9)
podwieczorek - jabłko pieczone z kruszonką, mleko, biszkopty bc, herbata z cytryną (alergeny 1,3,7)
23.02.2021 Wtorek
śniadanie - płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wp, sałata, herbata (alergeny 1,7)
obiad - rosołek z kury zagrodowej z makaronem, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot (alergeny 1,3,6,7,9,11)
podwieczorek - kasza manna na mleku z polewą owocową, talarki ryżowe, jabłko ( alergeny 1,3,6,7,11 )
24.02.2021 Środa
śniadanie - kawa inka na mleku, pieczywo mieszane , maslo, sałata ogórek, kiełbaski na ciepło, herbata ( alergeny 1,3,6,11,7)
obiad - zupa pieczarkowa z makaronem, spagetti bolonese, makaron, ogórek kiszony, woda z cytryną ( alergeny 1,3,6,7,9,11 )
podwieczorek - placki z jabłkiem, herbata z miodem, banan ( alergeny 1,3,6,11,7 )
25.02.2021 Czwartek
śniadanie - muesli na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z białego sera z warzywami, herbata ( alergeny 1,3,6,7,11 )
obiad - zupa brokułowa, udko trybowane, ryż , fasolka szparagowa, herbata z goździkami i pomarańczą ( alergeny 3,6,7,1,9)
podwieczorek - gofry z owocami i jogurtem, herbata miętowa, jabłko ( alergeny 1,3,6,11,7 )
26.02.2021 Piątek
śniadanie - płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata ( alergeny 1,3,6,7,11 )
obiad - zupa pomidorowa z ryżem, filet rybny panierowany/ kotlet ziemniaczany, ziemniaki, surówka colesław, kompot (alergeny 1,3,4,7,9,6,11 )
podwieczorek - kolorowa kanapka z szynką i żółtym serem z dodatkiem warzyw, banan(alergeny 1,3,6,7,10,12 )
DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW.
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.
ALERGENY
PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)
- zboża zawierające gluten
- skorupiaki i produkty pochodne
- jaja i produkty pochodne
- ryby i produkty pochodne
- orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- soja i produkty pochodne
- mleko i produkty pochodne
- orzechy
- seler i produkty pochodne
- gorczyca i produkty pochodne
- nasiona sezamu i produkty pochodne
- dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- łubin i produkty pochodne
- mięczaki i produkty pochodne