18.03.2019 Poniedziałek 

śniadanie - płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem , polędwica drobiowa z majerankiem, pomidor, herbata owocowa (alergeny: 1,7)

obiad - zupa pieczarkowa, udka z kurczaka pieczone, ryż z warzywami ( papryka, marchewka, groszek zielony), cząstki melona,  kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - bułka kukurydziana z dynią, pasta jajeczna, pomarańcza, herbata rumiankowa (alergeny 1,7)

19.03.2019  Wtorek 

śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI -  kakao, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa cytrynówka, ogórek kwaszony, kiełki, pomidor, sałata, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, miód, herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa marchewkowa, kluseczki francuskie z jabłkiem w sosie śmietanowo - jogurtowym z cynamonem, mandarynka,  kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - ryż na mleku z sokiem malinowym, ciasteczka wielozbożowe, herbata miętowa ( alergeny 1,7 )

20.03. 2019 Środa 

śniadanie - płatki gwiazdki cynamonowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica miodowa, sałata,  herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa fasolowa z natką pietruszki, szynka pieczona w sosie musztardowo - miodowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy i jabłka, kompot owocowy ( alergeny 1,4,7 )

podwieczorek  - bułka grahamka z masłem, szynka wiejska, banan, herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

21.03.2018 Czwartek 

śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI - kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek zielony, papryka, jajko, pomidor, sałata, rzodkiewka, miód, mięta (alergeny: 1,7)

obiad - zupa pomidorowa z makaronem, pulpety z kurczaka w sosie beszamelowym, kasza gryczana , surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka,  kompot wieloowocowy (alergeny: 1,7,9)  

podwieczorek -  chałka z masłem, miód, kakao, herbata owocowa, mandarynka  (alergeny: 1, 7)

22.03.2019 Piątek   

śniadanie - płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem,  herbata owocowa (alergeny: 1,7)

obiad - zupa zacierkowa , kotlet mielony z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórka i cebulki, kompot owocowy  (alergeny: 1,4,7,9)

podwieczorek - bułka kajzerka z masłem, polędwica drobiowa, herbata czarna z cytryną, mleko, banan (alergeny: 1,7)

DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW. 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.


ALERGENY

PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne