15.04.2019 Poniedziałek 

śniadanie - płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem , polędwica drobiowa z majerankiem, pomidor, herbata owocowa (alergeny: 1,7)

obiad - zupa pieczarkowa, udka z kurczaka pieczone, ryż, surówka z ogórka i szczypiorku,  kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - kasza manna na mleku z sosem malinowym, ciasteczka wielozbożowe, herbata miętowa (alergeny 1,7)

16.04.2019  Wtorek 

śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI -  kakao, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa cytrynówka, ogórek kwaszony, kiełki, pomidor, sałata, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, miód, herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa fasolowa z natka pietruszki, szynka pieczona w sosie musztardowo - miodowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy i jabłka,  kompot owocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek -  bułka kukurydziana z dynią, pasta jajeczna, pomarańcza, herbata rumiankowa ( alergeny 1,7 )

17.04. 2019 Środa 

śniadanie - pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewka, ogórek zielony, papryka, jajko na twardo, pomidor, sałata, rzodkiewka, miód bc, mięta ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa marchewkowa, kluseczki francuskie z jabłkiem w sosie śmietanowo - jogurtowym z cynamonem, mandarynka, kompot wieloowocowy ( alergeny 1,9,7 )

podwieczorek  - bułka grahamka z masłem, szynka wiejska, banan, herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

18.04.2018 Czwartek 

śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI - płatki gwiazdki cynamonowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica miodowa, sałata, herbata owocowa (alergeny: 1,7)

obiad - zupa pomidorowa z makaronem, pulpety z kurczaka w sosie beszamelowym, kasza gryczana, bukiet warzyw na parze ( papryka, marchewka, groszek zielony), cząstki melona, kompot wieloowocowy (alergeny: 1,7,9)  

podwieczorek - chałka z masłem, miód, herbata owocowa, kakao, mandarynka (alergeny: 1, 7)

19.04.2019 Piątek   

śniadanie - płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata, herbata owocowa (alergeny: 1,7)

obiad - zupa zacierkowa, kotlet mielony z ryby , ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy  (alergeny: 1,4,7,9)

podwieczorek - bułka kajzerka z masłem, polędwica drobiowa, herbata czarna z cytryną, winogrono, mleko (alergeny: 1,7)

DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW. 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.


ALERGENY

PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne