22.02.2021 Poniedziałek 

śniadanie - płatki musli na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, herbata czarna z cytryną (alergeny 1,7)

obiad - zupa selerowa, pulpeciki w sosie pomidorowym, ryż brązowy, ogórek kwaszony, kompot wieloowocowy (alergeny 1,3,7,9)

podwieczorek - jabłko pieczone z kruszonką, mleko, biszkopty bc, herbata z cytryną  (alergeny 1,3,7)

23.02.2021  Wtorek 

śniadanie - płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wp, sałata, herbata  (alergeny 1,7)

obiad - rosołek z kury zagrodowej z makaronem, filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot  (alergeny 1,3,6,7,9,11)

podwieczorek -  kasza manna na mleku z polewą owocową, talarki ryżowe, jabłko ( alergeny 1,3,6,7,11 )

24.02.2021 Środa  

śniadanie - kawa inka na mleku, pieczywo mieszane , maslo, sałata ogórek, kiełbaski na ciepło, herbata ( alergeny 1,3,6,11,7)

obiad - zupa  pieczarkowa z makaronem, spagetti bolonese, makaron, ogórek kiszony, woda z cytryną ( alergeny 1,3,6,7,9,11 ) 

podwieczorek  - placki z jabłkiem, herbata z miodem, banan ( alergeny 1,3,6,11,7 )

25.02.2021 Czwartek 

śniadanie - muesli na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z białego sera z warzywami, herbata ( alergeny 1,3,6,7,11 )

obiad - zupa brokułowa, udko trybowane, ryż , fasolka szparagowa, herbata z goździkami i pomarańczą ( alergeny 3,6,7,1,9) 

podwieczorek - gofry z owocami i jogurtem, herbata miętowa, jabłko ( alergeny 1,3,6,11,7 )

26.02.2021 Piątek   

śniadanie - płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,  herbata  ( alergeny 1,3,6,7,11 )

obiad - zupa pomidorowa z ryżem, filet rybny panierowany/ kotlet ziemniaczany, ziemniaki, surówka colesław, kompot (alergeny 1,3,4,7,9,6,11 )

podwieczorek - kolorowa kanapka z szynką i żółtym serem z dodatkiem warzyw, banan(alergeny 1,3,6,7,10,12 )

DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW. 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.


ALERGENY

PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne