09.03.2020 Poniedziałek 

śniadanie - płatki wielozbożowe  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica dębowa, ogórek zielony, herbata owocowa (alergeny 1,7)

obiad - zupa buraczkowa, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - bułka kukurydziana z masłem, szynka wiejska, sałata, mandarynka,mleko, herbata owocowa (alergeny 1,7)

10.03.2020  Wtorek 

śniadanie - STÓŁ SZWEDZKI - mleko do picia, pieczywo mieszane z masłem, filet z indyka, ogórek zielony, papryka, pomidor, sałata, ser wiejski, dżem owocowy bc, szczypiorek, kiełki, herbata owocowa  (alergeny 1,7)

obiad - zupa brukselkowa,, makaron durum spaghetti w sosie bolognese z szynką wp, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, jabłka, szczypiorku, kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - drożdżówka z dżemem, kakao, banan, herbata owocowa ( alergeny 1, 7 )

11.03. 2020 Środa 

śniadanie - płatki owsiane na mleku , pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa , pomidor, herbata owocowa (alergeny 1,7)

obiad - zupa żurek z białą kiełbasą, pierogi z serem w sosie jogurtowym, winogrono, kompot owocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek  - bułka pełnoziarnista z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, pomarańcza, mleko do picia, herbata czarna z cytryną (alergeny 1,7)

12.03.2020 Czwartek 

śniadanie - płatki ryżowe  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica miodowa, ogórek zielony, papryka, pomidor, sałata, ser żółty , rzodkiewka, dżem owocowy bc, mięta (alergeny 1,7)

obiad - zupa kapuśniak, filet z indyka w sosie śliwkowym, ryż paraboliczny,, sałata lodowa w sosie winegret, kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - bułka kajzerka z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem, mandarynka, herbata owocowa (alergeny 7,1)

13.03.2020 Piątek   

śniadanie - zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata, herbata owocowa (alergeny 1,7)

obiad - zupa jarzynowa z natka pietruszki, ryba po grecku (gotowane warzywa: marchew, seler, por, pietruszka ), ziemniaki z koperkiem, woda z cytryną  (alergeny 1,4,7,9)

podwieczorek -  jogurt naturalny z owocami i miodem, podpłomyki bc, kakao, herbata owocowa (alergeny 7,1 )

DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW. 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.


ALERGENY

PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne