20.07.2020 Poniedziałek 

śniadanie - kakao, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa z majerankiem, herbata owocowa (alergeny 1,7)

obiad - zupa ryżanka z natka pietruszki, leczo z warzywami, szynka wp, kasza kuskus, śliwka, kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - mleko, ciastka wielozbożowe, banan, herbata rumiankowa (alergeny 1,7)

21.07.2020  Wtorek 

śniadanie - płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, rzodkiewka, herbata owocowa (alergeny 1,7)

obiad - zupa koperkowa, ala gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek zielony, kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek - bułka kajzerka z masłem, polędwica drobiowa, kakao, jabłko, herbata owocowa ( alergeny 1, 7 )

22.07.2020 Środa 

śniadanie - płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, herbata miętowa (alergeny 1,7)

obiad - zupa pieczarkowa, kotlety z kurczaka ala nugetsy, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle, kompot wieloowocowy (alergeny 1,7,9)

podwieczorek  - bułka paryska z masłem, jogurt naturalny z miodem, banan, herbata owocowa (alergeny 1,7)

23.07.2020 Czwartek 

śniadanie - kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa, papryka, herbata miętowa ( alergeny 1,7 )

obiad - zupa kalafiorowa, gulasz wp, kluski śląskie, mizeria, sok owocowy ( alergeny 1,7,9 )

podwieczorek - bułka żytnia z masłem, ser żółty, pomidor, herbata owocowa ( alergeny 1,7 )

24.07.2020 Piątek   

śniadanie - płatki kukurydziane  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata z cytryną (alergeny 1,7)

obiad - zupa pomidorowa z ryżem, kotlet z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy (alergeny 1,4,7,9)

podwieczorek -  bułka drożdżowa z dżemem, mleko, jabłko, herbata miętowa (alergeny 7,1 )

DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW. 

JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.


ALERGENY

PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  13. łubin i produkty pochodne
  14. mięczaki i produkty pochodne